Quim Varela - Portafoli


Tècnica mixta

O Mètode heterogeni, procés híbrid o emprar diferents tècniques per aconseguir una fi.


  


Impremta Varela

Incorporat en la sèrie del Cartellisme Corporatiu per a l’Empresa «Impremta Varela» de Santa Coloma.

L’ús de tipografies variades, versàtils i funcionals; es realitza la composició per a la seva campanya publicitària, que es donarà cabuda en revistes, mailings, calendaris i altres amb el mateix motiu. L’acabo final es realitza mitjançant el [Illustrator].


  


That’s amore

Peça d’Autor de 140x100cm realitzada en Tècnica Mixta.

La idea era aconseguir la pròpia textura de l’embolcall dels condons, realitzant una composició cromàtica dels seus mateixos colors, tonalitats i lluentors. Donant-li un acabat en làtex com el seu producte. Aquesta relació interior/exterior i aquest desvetllar continent i contingut, emana la metàfora intencionada cap a l’amor, tal com ho asseguis per dins és per fora. Protegeix-ho, cuida-ho, estima-ho.


  


Universitat de Lleida

Lorem Ipsum es simplemente el texto de relleno de las imprentas y archivos de texto. Lorem Ipsum ha sido el texto de relleno estándar de las industrias desde el año 1500,

Lorem Ipsum es simplemente el texto de relleno de las imprentas y archivos de texto. Lorem Ipsum ha sido el texto de relleno estándar de las industrias desde el año 1500,


  


Doctype 8

Peça d’Autor de 100x70cm realitzada sobre làmina estucada mate.

De la sèrie de làmines d’experimentació amb tècnica mixta sobre paper estucat, articulant mètodes sobre la representació artística i tipogràfica segons tècniques i formes.


  


Galeria Espai B

Encàrrec del catàleg de la Galeria d’Art Espai B, destinat a la participació de la Fira d’Art Internacional Contemporani ARC Madrid. El disseny de portada i la seva composició estan realitzats en tècnica mixta, on el joc amb les lletres emet la predominança de la “B” per enfortir el nom de la galeria.

El treball està realitzat per Lourdes Soriano Samper i Quim Varela_Dissenyo i Continguts_. A més de la Producció i Mediació d’Artistes i Galeria. Es tractava de dur a terme tot el circuit artístic per treure a la llum la galeria i els seus artistes, en el marc internacional des d’ARC. El seu procés de treball parteix de l’artístic cap al digital, amb la utilització del Photoshop i el QuarkXpress.


  


Terras Gauda

Disseny de cartell per al concurs de Cellers-TerrasGauda. La idea era recrear la terra de procedència del vi: Galícia.

Seguint la línia i estil de superposició tipogràfica i elements significatius, en aquest cas els peixos de les Ries Baixas, i anar generant la lectura i recorregut del cartell, per així correlacionar el vi amb la seva denominació d’origen. Apareixen en ell totes les referències per degustar un bon vi a la vora del mar.


  


Doctype 5

Peça d’Autor de 100x70cm realitzada sobre làmina.

Creada en tècnica mixta, la idea es basa en la representació gràfica del llenguatge HTML, PHP i CSSE que resideix en qualsevol web. La seva fi és transmetre aquests continguts com una imatge d’allò que resta invisible a l’usuari de la xarxa.


  


Blau Cucina e Caffé

Encàrrec per al Restaurant Blau de Barcelona. Un projecte íntegre amb diverses propostes. El treball constava a retolar diferents parets del local.

El procés va ser anar dibuixant sobre elles per a posteriori traçar els mateixos i col·locar vinils al llarg de la paret. Segons traçat anar enganxant i visualitzant l’espai a dissenyar. El primer pas va ser pintar la paret de blava, posteriorment col·locar vinils i per acabar una capa de làtex protector de possibles frecs i ús


  


Llargcircuit

Peça d’Autor de 100x30cm realitzada sobre làmina.

Peça pertanyent al procés d’experimentació mitjançant fotocòpies, el mètode de les quals permet crear una transició visual de la imatge que sembla desintegrar-se; lloc que incidint el captura un moviment sobre la mateixa, apareix l’efecte sobre el paper de l’acte artístic. Una vegada realitzat, es filtra en Photoshop.


  


  


Doctype 3

Peça d’Autor de 120x70cm realitzada sobre làmina.

Pertany a la série Letters, la cerca és experimentar amb diferents tècniques: ·Transfer ·Pintura · Aquarel·la ·Reserves, etc.


  


Cogràfic

Cogràfic és el logotip creat específicament per al nou projecte vigent de la “Impremta Varela”. Una proposta de renovació del concepte intern de funcionament i dinàmiques, com de manera externa, pensat com una extensió d’amplificació artística a tots els nivells i proveint el recinte de tots els serveis per crear una cèl·lula de treball gràfic i estètic. La materialització del mateix és un Coworking Gràfic.

Amb aquest canvi substancial i existencial, la idea originària era realitzar un logotip amb la intenció que detonés el grafisme que embolica el mètode de treball. Així per a la seva elaboració, es van utilitzar diferents tipografies clàssiques-Sans Serif i Roman- aconseguint un punt central de color amb la lletra “g”, que connotés el món de la impremta, així com de les arts gràfiques. La seva composició està fora de registre, podent-se veure en el seu disseny els quatre colors intencionats i a propòsit com a fusió d’un tot i d’un nucli que agrupa el tècnic, l’artístic i la tecnologia-digital- existents en el seu si. La tècnica utilitzada és a través de l’ús de fotocòpies i el trasllat als programes de disseny gràfic, amb el seu tractament digital, per a la seva formalització final.


  


Inestype

Elaboració d’una tipografia, realitzada mitjançant mòduls tipogràfics de lletres en fusta. El seu procés de creació està estipulat mitjançant la tècnica de el “Stamping”. Pintant la tipografia amb acrílic i estampant-la sobre paper estucat mate de 300gr a manera de transfer.

La idea era crear-ho de manera grotesca i amb força, per acabar polint una imatge que condensa acte i funció. El seu estat final segons lletra, intensitat i acte, es reflecteix amb gran artisticidad. Esclata una tipografia central, envoltada d’una estampida de vitalitat al voltant, provocant un efecte innovador i orgànic únics.


  


Banana is my power!

Peça d’autor de 100x70cm, realitzada en stencil –i pintura sobre llenç. L’ús d’aquesta tècnica mixta fa reminiscència a l’Art Pop, pel seu tractament i per la seva crítica artística.

L’autor, se serveix del maneig dels seus fons superposats replets de missatges, mentre col·loca en un primer plànol el personatge subjecte del seu atac: Donald Trump, president d’EUA. A manera de figura de còmic dels anys 50, mitjançant colors plans, ens predisposa a aquest personatge coronant-ho amb una banana en el cap. Símbol fàl·lic pel qual ens retrata i caracteritza a Trump, acusat d’assetjaments sexuals i altres atrocitats, així com, pels seus discursos, masclistes, xenòfobs, racistes, xovinistes, etc. L’autor, ho deixa centralment col·locat i tractat com a objecte de consum sota el seu slogan. Ho ridiculitza i posa d’entredit el seu detestable i pèssima trajectòria política i apunta de ple a tota aquella societat americana, que ho consideren la seva icona social i cultural.


  


Te quiero

Peça d’autor de 100x100cm, pintura sobre llenç. Els cors desborden el plànol pictòric ple de color i superposicions del mateix element repetit i reiterant un sentiment incontrolat;

per en definitiva sobresortir del fons i segellar els seus marges molt directe: Et vull. De tots els colors i sobre totes les formes. Amb tot el que tanca aquesta paraula i sense evitar-ho, explota frontalment, flota i crida, s’obre pas entre alegria i plor per als nostres ulls i ens vessa tot el seu poder. Ens situa tal qual davant, per prendre plenament consciencia en cos i ànima.


  


Starman

Peça d’autor de 200x70cm, realitzada en stencil, una tècnica que a partir d’ara serà una constant per a moltes de les seves sèries pictòriques. El treball consta a realitzar la composició mitjançant una plantilla, calc o “grimpa”, que li permet realitzar múltiples disposicions de color sobre qualsevol suport.

El recorregut de la pintura es realitza segons el detall, de vegades a pinzell unes altres amb diversos utensilis artístics i altres usos de creació pròpia. La proposta de l’artista va dirigida cap a un amor còsmic lluny de qualsevol estat terrenal, intangible, incomprensible..., aliè al món carnal. Més prop de l’univers i de l’ho atemporal. Allò infinit, puro i etern. Ve a dir: no entenc res, però t’estimo igualment.