Quim Varela - Portafoli


Peça

o composició d’una Obra Artística.


  


That’s amore

Peça d’Autor de 140x100cm realitzada en Tècnica Mixta.

La idea era aconseguir la pròpia textura de l’embolcall dels condons, realitzant una composició cromàtica dels seus mateixos colors, tonalitats i lluentors. Donant-li un acabat en làtex com el seu producte. Aquesta relació interior/exterior i aquest desvetllar continent i contingut, emana la metàfora intencionada cap a l’amor, tal com ho asseguis per dins és per fora. Protegeix-ho, cuida-ho, estima-ho.


  


Doctype 8

Peça d’Autor de 100x70cm realitzada sobre làmina estucada mate.

De la sèrie de làmines d’experimentació amb tècnica mixta sobre paper estucat, articulant mètodes sobre la representació artística i tipogràfica segons tècniques i formes.


  


Doctype 2

Peça d’Autor de 100x70cm realitzada sobre làmina estucada mate.

Pertany a la série Letters on buscava experimentar diferents tipus de tècniques: ·Tranfer · Pintura superficial · Reserves, etc.


  


Doctype 5

Peça d’Autor de 100x70cm realitzada sobre làmina.

Creada en tècnica mixta, la idea es basa en la representació gràfica del llenguatge HTML, PHP i CSSE que resideix en qualsevol web. La seva fi és transmetre aquests continguts com una imatge d’allò que resta invisible a l’usuari de la xarxa.


  


Llargcircuit

Peça d’Autor de 100x30cm realitzada sobre làmina.

Peça pertanyent al procés d’experimentació mitjançant fotocòpies, el mètode de les quals permet crear una transició visual de la imatge que sembla desintegrar-se; lloc que incidint el captura un moviment sobre la mateixa, apareix l’efecte sobre el paper de l’acte artístic. Una vegada realitzat, es filtra en Photoshop.


  


Doctype 3

Peça d’Autor de 120x70cm realitzada sobre làmina.

Pertany a la série Letters, la cerca és experimentar amb diferents tècniques: ·Transfer ·Pintura · Aquarel·la ·Reserves, etc.


  


Banana is my power!

Peça d’autor de 100x70cm, realitzada en stencil –i pintura sobre llenç. L’ús d’aquesta tècnica mixta fa reminiscència a l’Art Pop, pel seu tractament i per la seva crítica artística.

L’autor, se serveix del maneig dels seus fons superposats replets de missatges, mentre col·loca en un primer plànol el personatge subjecte del seu atac: Donald Trump, president d’EUA. A manera de figura de còmic dels anys 50, mitjançant colors plans, ens predisposa a aquest personatge coronant-ho amb una banana en el cap. Símbol fàl·lic pel qual ens retrata i caracteritza a Trump, acusat d’assetjaments sexuals i altres atrocitats, així com, pels seus discursos, masclistes, xenòfobs, racistes, xovinistes, etc. L’autor, ho deixa centralment col·locat i tractat com a objecte de consum sota el seu slogan. Ho ridiculitza i posa d’entredit el seu detestable i pèssima trajectòria política i apunta de ple a tota aquella societat americana, que ho consideren la seva icona social i cultural.


  


Te quiero

Peça d’autor de 100x100cm, pintura sobre llenç. Els cors desborden el plànol pictòric ple de color i superposicions del mateix element repetit i reiterant un sentiment incontrolat;

per en definitiva sobresortir del fons i segellar els seus marges molt directe: Et vull. De tots els colors i sobre totes les formes. Amb tot el que tanca aquesta paraula i sense evitar-ho, explota frontalment, flota i crida, s’obre pas entre alegria i plor per als nostres ulls i ens vessa tot el seu poder. Ens situa tal qual davant, per prendre plenament consciencia en cos i ànima.


  


Starman

Peça d’autor de 200x70cm, realitzada en stencil, una tècnica que a partir d’ara serà una constant per a moltes de les seves sèries pictòriques. El treball consta a realitzar la composició mitjançant una plantilla, calc o “grimpa”, que li permet realitzar múltiples disposicions de color sobre qualsevol suport.

El recorregut de la pintura es realitza segons el detall, de vegades a pinzell unes altres amb diversos utensilis artístics i altres usos de creació pròpia. La proposta de l’artista va dirigida cap a un amor còsmic lluny de qualsevol estat terrenal, intangible, incomprensible..., aliè al món carnal. Més prop de l’univers i de l’ho atemporal. Allò infinit, puro i etern. Ve a dir: no entenc res, però t’estimo igualment.